News

Po afron PITF 2019..

‘’Prishtina International Theater Festival’’ 2019, edicioni i tretë, do të fillojë të hënën më 4 nëntor.

Në natën e parë, PITF do të ketë ceremoninë e hapjes, por krahas hapjes, do të luhet shfaqja musafire ‘’Bretkosa’’, që nuk garon në program, por e hap festivalin.

“Bretkosa” një dramë që të prek thellë, e autorit nga Kroacia, Dubravko Mihanoviq, e adaptuar për shikuesit e Kosovës nga dramaturgja Seadet Beqiri, ka në role: Ilir Tafa, Donat Qosja, Basri Shala dhe Valmir Krasniqi.
Traumat e luftës që përcillen në këtë shfaqje, nën regjinë e Burbuqe Berishës dhe ass.regjinë e Ledri Vulës, ku shtjellohet në detaje e vërteta e dhimbshme, e cila po i përcjell të gjitha shtresat e shoqërisë kosovare edhe 20 vjet pas luftës.

Pas kësaj shfaqje, si dhe pas cdo shfaqje tjetër, do të ketë program percjellës (after-party), ku pas shijimit të shfaqjes, mund të argëtoheni nën tinguj muzikorë.

Ne ju presim që nga e hëna, që të jeni pjesë e festivalit të vetëm ndërkombëtar të teatrove në Kosovë.

The time of PITF 2019 is nigh..

The third edition of ”Pristina International Theater Festival” 2019, will begin on Monday, November 4th.

On the first night, PITF will have its opening ceremony, and alongside this opening, a guest performance of ‘The Frog’ will be played, which does not compete in the program with the rest of the plays.

“The Frog” is a deeply affecting drama by Croatian author Dubravko Mihanovic adapted for Kosovo viewers by playwright Seadet Beqiri, starring Ilir Tafa, Donat Qosja, Basri Shala and Valmir Krasniqi.

The traumas of war portrayed in this play, directed by Burbuqe Berisha and assistant-director Ledri Vula, elaborate on the painful truth that has followed all levels of Kosovar society even 20 years after the war.

After this show, as well as every show thereafter, there will be an after-party program for the visitors to have fun and socialize.

We can’t wait for you to be a part of the only international theater festival in Kosovo. We welcome you on Monday.