News

PITF 2018 po i vjen fundi…

Festivali Ndërkombëtar i Teatrove “Prishtina International Theater Festival – PITF 2018’’ që filloi nga data 29 nëntor deri më 5 dhjetor 2018, po e përmbyll edicionin e tij të dytë, që padyshim ishte edhe një sukses tjetër.

Plot 7 ditë sa zgjati ky festival, arriti të mbledhë një audiencë, te të cilët u përcoll qartë mesazhi i çdo shfaqjeje, si dhe një audiencë që jo vetëm përjetuan kënaqësi dhe emocione duke parë shfaqje të ndryshme të programit garues çdo natë, por edhe te ta u përcoll fryma dhe shprehia e teatrit, që do të mbetet me ta.

Programi garues, i përbërë nga shfaqje të vendeve si: Italia, Bullgaria, Kroacia, Maqedonia, Shqipëria e Kosova, sonte do të ketë natën që do t’i jap vulë aludimeve rreth çmimeve, sepse pikërisht sonte do të shpallen fituesit e PITF 2018, në kategori të ndryshme.

Festivali PITF që me moton e këtij edicioni “If we cannot see the world, let the world speak of us” pati synim të na afrojë me botën dhe të lejoj që bota të na njeh neve përmes artit, ia doli mbanë si është më së miri.

Shihemi sonte!