News

Përfaqësues nga Irani me ‘’Flet Medea’’.

Një grup iranian, drejtuar nga regjisori dhe autori Mehdi Sheikhvand, do të performojnë ‘’Speak Medea’’ apo thënë në shqip ‘’Flet Medea’’ në Prishtina International Theater Festival më 19 tetor.

Shfaqja është bazuar në ‘’Medea’’, një tragjedi e lashtë greke e shkruar nga Euripidi.

E bazuar në mitin e Xhejsën e Medea dhe e prodhuar më 431 para erës sonë, kjo shfaqje shtjellon një histori të një gruaje të fuqishme, e cila ndjehet e lënë pas dore dhe e pambështetur.

Në vetminë e saj, ajo merr hak për burrin dhe burrat e shoqërisë ku jeton, gjë që e bën vuajtjen e saj si “Prometeu”.

E rëndësishme, është se kjo shfaqje i kushton respekt të gjitha grave të të gjitha kohërave, të cilat kanë vuajtur nga shtypja dhe keqtrajtimi.

Me produksion nga Kompania e teatrit Jirjirak në Tehran, kjo shfaqje vjen në Prishtinë me aktorët: Clara Corona, Darya Nazari, Fatemeh Abrishami Movahed dhe Vida Gharagozlou.