News

Luran Ahmeti, aktori i Taken 2, në shfaqjen “Darka e thërrimeve”.

I lindur në Shkup të Maqedonisë më 31 korrik te vitit 1974, Luran Ahmeti është padyshim një nga aktorët më të suksesshëm shqiptarë.

Studimet i vijoi në Fakultetin e Arteve të Dramaturgjisë në Shkup dhe më pas sukseset i vuri në praktikë.

Ahmeti shquhet për rolet e tij në Limonata (2015), Kurtlar Vadisi: Pusu (2007) dhe sidomos për rolin e tij të shumë përfolur në filmin e njohur Taken 2 (2012).

Aktualisht, ai punon në Teatrin Shqiptar të Shkupit, teatër ky që ka prodhuar shfaqjen ‘’Darka e thërrimeve’’, e cila do të shfaqet në datën 20 tetor. Luran Ahmetit në kast i bashkangjitet Armenis Nokshiqi Jovanovska, në regji me Qëndrim Rijanin dhe autor Refet Abazin.

Fabula e kësaj vepre provokative kamertale, në të cilën gërshetohen brutaliteti dhe butësia, është paraqitje metafizike e jetës pas vdekjes – takimi i një burri dhe një gruaje, dashuria e të cilëve kurrë nuk është kurorëzuar me jetë të përbashkët.