News

Festivali Ndërkombëtar i Teatrove “Prishtina International Theater Festival – PITF 2018’’ përmbylli ediconin e dytë mbrëmë.

Pas një edicioni mjaft të suksesshëm, “Prishtina International Theater Festival 2018” (PITF 2018) përfundoi mbrëmë me ceremoninë e ndarjes së çmimeve.

Ky edicion që zgjati plot shtatë ditë, i dhuroi audiencës shtatë shfaqje të ndryshme, të cilësuara si ‘’secila më e mirë se tjetra’’ nga juritë. Këto shfaqje garuan për çmime në kategori të ndryshme.

Mbrëmë, u ndanë çmimet e PITF 2018 nga anëtarë të jurisë qendrore, të medias dhe studentëve.

Fituesit e çmimeve të “Prishtina International Theater Festival 2018” janë:

Çmimi “Best Play: Student Choice” – “Holly Shit” – Kosova

Çmimi “Best Play: Media Choice” – “Holly Shit” – Kosova

Çmimi “Best Supporting Actor” – Drita Kaba Karaga, “Gratë” – Maqedonia

Çmimi “Best Director” – Ana Bateva, “Pula” – Bullgaria

Çmimi “Best Play” – “Pula” – Bullgaria

Çmimi kryesor i PITF 2018 “Best Actor” – Adrian Morina, Ylber Bardhi, “Holly Shit” – Kosova

Ky festival, me qëllim të promovimit të vlerave që i përçon teatri, ia doli mbanë edhe në këtë edicion.

Shihemi në edicionet e rradhës