News

Amernis Noksshici – Jovanovska (Armenis Nokshiqi) aktorja e njohur në shaqjen “Darka e thërrimeve”.

Aktorja nga Maqedonia, Amernis Nokshiqi ka lindur në Prishtinë, Kosovë më 3 tetor 1977.

Ajo ka përfunduar shkollën e baletit “Ilija Nikolovski – Louis” në Shkup.

Studimet i përfundoi në Fakultetin e Arteve të Dramaturgjisë. Ajo është një nga profilet më eminente në Maqedoni, e cila për 15 vite, ka arritur të marrë mbi 50 role në teatër si dhe në ekrane televizive.

Nokshiqi ka marrë pjesë në festivale të teatrit në shumë vende si: Beograd, Sarajevë, Zagreb, Ljubljanë, Kairo, Krakovë, Moskë, Paris, Stamboll dhe tani vjen në Prishtinë.

Fituese e shumë çmimeve ndërkombëtare, ajo poashtu ka marrë çmimin ‘’Best Female’’ në filmin “I Wanted to See the Sun”.

“Darka e thërrimeve”, që nga kritika u cilësua si “akt për nder të dashurisë”, vjen tani në Prishtina International Theater Festival.