News

Alfred Trebicka në “Vdes siç vdes një vend”.

Alfred Trebicka është aktor, regjisor dhe skenarist shqiptar. Ai lindi në vitin 1966. I përfundoi studimet e larta në Akademinë e Arteve.

Më pas vazhdoi të studioj në Danimarkë. Është fitues i disa çmimeve si çmimet Kult, Aktori më i mirë në festivalin e Preshevës etj.

Ka bashkëpunuar me disa regjisorë të huaj nga Turqia dhe Kanadaja. Eshtë i martuar me aktoren Violeta Trebicka.

Aktualisht është pedagog i mjeshtrisë së Aktorit në Universitetin e Arteve.

Trebicka, si një nga aktorët më të kërkuar shqiptarë, vjen në Festivalin e Teatrit me shfaqjen ‘’Vdes siç vdes një vend’’.