News

Aktorët kosovarë sjellin shfaqjen ‘’Armiku i popullit’’ të autorit Henrik Ibsen.

Festivali i Teatrit në Kolegjin AAB në Prishtinë, po sjell shfaqjen ‘’Armiku i popullit’’, e cila është drama e njohur e autorit Henrik Ibsen apo ‘’Babai i realizmit’’ i cili shquhet si zbuluesi i modernizmit.

Kjo dramë e njohur e Ibsenit, flet për moralin/imoralitetin, hipokrizinë dhe ndrydhjen e individit nga qarqet e fuqishme vendimmarrëse.

Ky verzion i “Armikut të popullit” i përpunuar nga një tjetër dramaturg gjenial, Arthur Miller, është një ndër dramat më të fuqishme që flet për keqpërdorimin e asaj që quhet “interesi publik”.

Nën regjinë e Fatos Berishës dhe aktorët Shpëtim Selmani, Xhevdet Doda dhe Afrim Kasapolli, kjo shfaqje do të luhet më 21 Tetor.